Winkelwagen
Checkout Secure
✔️Gratis Verzending    ✔️Exclusief Assortiment

Klantenservice

085 - 130 26 49

Ma-Za 09:00-17:00

Hoe je als zwangere vrouw de beste kinderwagen kan vinden.

augustus 27, 2020

Zwanger zijn is een van de mooiste tijden van je leven – toch komt er heel wat bij kijken. Toen ik zwanger was moest ik opeens heel wat verschillende keuzes beginnen maken. Niet enkel moest ik nadenken over de naam van mijn zoon, ik moest de wieg kiezen, een beslissing maken over de peter en de meter, een kleurenpalet voor de kinderkamer selecteren, kleren kopen, suikerbonen uitpikken… Iedere dag stond ik opeens voor een dozijn beslissingen over dingen waar ik zelf geen flauw benul van had! En weet je wat? Het kost dan ook allemaal zo ongelooflijk veel geld!

Een van de grootste kosten voor een nieuw gezin is de kinderwagen. Omdat jouw oogappel toch een goed jaar – misschien langer, gebruik zal maken van deze kinderwagen is het erg belangrijk dat je een goede kinderwagen uitkiest – of dit nu een combi-kinderwagen is of een ouderwetse kinderwagen.

Dus hoe kies je nou de beste kinderwagen, koop je nou best een kinderwagen in aanbieding of op afbetaling – en hoe zorg je er nou voor dat die geweldige kinderwagen geen gigantische hap uit je budget opslokt?

Waarom is het moeilijk om de perfecte kinderwagen te vinden als zwangere vrouw?

Het vinden van de juiste kinderwagen voor je kind terwijl je zwanger bent, kan een hele klus zijn. Niet enkel ben je prikkelbaar, wil je de hele dag eten (in mijn geval was ik verslaafd aan de geheime saus van Mc Donalds), je bent ook erg moe omdat je een klein mensje met je mee moet dragen. De keuze tussen ‘’De auto inspringen en een half uur rijden om een dure kinderwagen uit te kiezen’’ en ‘’lekker in de zetel liggen Netflix kijken’’ is dan ook erg snel gemaakt.

Wanneer je een kinderwagen koopt besteed je ook heel wat tijd aan opzoekingswerk. Je wil namelijk een erg goede kinderwagen kopen die lang zal meegaan en belangrijker nog: met je kind meegroeit zoals een combi-kinderwagen. Ik moest dan ook nog eens denken aan het budget want hoewel we aan kinderen dachten waren we niet actief aan het proberen zwanger te raken. We hadden wel wat geld opzij gezet, maar al bij al zaten we na diverse broodnodige aankopen wat krap bij kas.

Daarbij komt dan ook nog eens dat iedereen opeens met erg goed bedoelde raad aan komt zetten. Iedereen heeft wel een idee over de beste kinderwagen en waar die gekocht kan worden – en opeens zie je het bos door de bomen niet meer.

De perfecte kinderwagen vinden als zwangere vrouw is echt heel erg moeilijk. Neem je nou best een combi-kinderwagen of misschien zo’n ouderwetse kinderwagen? En waar moet je nou op letten?

Waar moet je als zwangere vrouw op letten in een kinderwagen?

Er bestaan kinderwagens in allerlei verschillende vormen en maten en kleuren met high tech en low tech, nieuwe kinderwagen of ouderwetse kinderwagen en… Wel: het is moeilijk om een goede keuze te maken. Dat was voor mij een van de grootste problemen – ik wou alles en niets. Ik wou de meest gesofisticeerde kinderwagen op de markt, maar voelde me evenzeer aangetrokken tot de prachtige vintage kinderwagens op Instagram. Ik stelde voor mezelf dan ook een lijstje met kenmerken op waaraan mijn perfecte kinderwagen moest voldoen. Op die manier kon ik dan op zoek naar de beste kinderwagens in aanbieding.

1. De Kinderwagen moet erg sterk zijn

Voor mij was het persoonlijk erg belangrijk dat ik een sterke kinderwagen kocht. Ik wist van mezelf dat ik een grote babytas met me mee zou zeulen en dat ik tijdens het shoppen wel al eens een boodschappentas aan de koets zou hangen. Daarnaast wisten we ook nog niet of we voor een tweede kindje zouden proberen – en indien dit het geval was moest de kinderwagen tot dan zeker nog meegaan.

2. Een goede vering

Wij Belgen en Nederlanders hebben nood aan kinderwagens met een goede vering. Al die kasseistenen en oude straten in het centrum van iedere stad kunnen je kindje een onaangename rit bezorgen. Neem dit niet op als een punt om niet voor een ouderwetse kinderwagen te gaan gezien er heel wat nieuwe retro kinderwagens op de markt beschikbaar zijn.

3. Een lichte kinderwagen

Zelf was ik op zoek naar een erg lichte kinderwagen. Ik wist dat, als mijn man aan het werk is, ik zo nu en dan eens naar het park of bos wou rijden om te gaan wandelen. Een zware, logge kinderwagen is te moeilijk om uit de wagen te halen en om open te plooien.

4. Veiligheid voorop

Ook de veiligheid van de kinderwagen was voor mij persoonlijk erg belangrijk. Ik wou een kinderwagen met een goede rem, een harnas voor wanneer mijn klein meneertje wat groter is en reflectoren zodat we opvallen in schemerlicht.

5. Een kinderwagen die met mijn zoon meegroeit

Vroeger was het inderdaad zo dat een kindje van de kinderwagen naar de buggy ging. Nu zijn er echter kinderwagens op de markt die zowel als kinderwagen als buggy kunnen dienen. Deze combi-kinderwagens zijn momenteel erg populair. Ik zou op zich maar een keer geld uitgeven dus dit was voor mij erg belangrijk om geld te kunnen besparen.

Waarom een kinderwagen op afbetaling kopen?

Alle kinderwagens die ik op het oog hadden waren duur. Heel erg duur. Zelfs wanneer de kinderwagen in aanbieding was. Aan de ene kant wou ik ervoor zorgen dat mijn zoon alleen het beste kreeg – maar ik wou ook niet dat mijn man en ik een lening moesten aangaan om een kinderwagen te kopen.

Daarom besloten we om een kinderwagen op afbetaling te kopen. Je weet sowieso dat een kinderwagen enkele jaren meegaat – zeker wanneer je een combi kinderwagen kiest. Het was dan ook een no-brainer om voor een kinderwagen op afbetaling te gaan. Iedere maand konden we de af te betalen kost in ons budget berekenen waardoor we ademruimte kregen. Daarnaast kregen we de kinderwagen direct thuis gestuurd. Twee weken later was mijn kleine man er en kon hij uitgebreid gebruik maken van mijn nieuwe kinderwagen op afbetaling!


Oudere post Nieuwer bericht

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met abonneren op updates van uwkinderwagen.nl

Toegevoegd aan winkelwagen!

✔️ Veilig bestellen   ✔️Gratis verzending   ✔️Goede service   ✔️Webwinkelkeur certificaat   ✔️100% Tevredenheidsgarantie

Gratis verzending voor bestellingen boven de XX - Spend $x to Unlock Free Shipping You Have Achieved Free Shipping Gratis verzending voor meer dan $ x tot ✔️Gratis Verzending    ✔️Exclusief Assortiment You Have Achieved Free Shipping Gratis verzending bij bestellingen van meer dan XX U bent gekwalificeerd voor gratis verzending